Koninklijke Nooteboom Group gaat zijn bedrijfsautomatiseringssysteem vervangen door NAV365 Commerce. Met deze op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing van Abecon kan de onderneming nagenoeg al haar bedrijfsprocessen ondersteunen met standaardfunctionaliteit. Door deze innovatieslag wint Nooteboom aan productiviteit en controle op de bedrijfsprocessen.

“Met NAV365 Commerce legt Nooteboom de basis voor verdere professionalisering. Voor klanten vertaalt dit zich onder andere in verkorting van de levertijd en verbetering van de leverbetrouwbaarheid”, aldus Albert de Boer, Manager ICT bij Nooteboom Group.

Bewijs via proof of concept
Met NAV365 Commerce krijgt de onderneming de beschikking over een geïntegreerd systeem dat alle bedrijfsprocessen ondersteunt, van in- en verkoop, import, logistiek, service en financiën tot productieplanning, werkvoorbereiding en homologatie. Albert de Boer vertelt dat aan deze keuze een gedegen selectieproces voorafging. “Als onderdeel hiervan hebben drie leveranciers workshops verzorgd aan de kerngebruikers. Uiteindelijk scoorde de oplossing van Abecon het hoogst op selectiecriteria als functionaliteit, stabiliteit en continuïteit. Vervolgens kregen we door een ‘proof of concept’ het vertrouwen dat de oplossing precies werkt zoals we verwachten.”

Eén actuele oplossing
Door de gevolgde best-of-breed applicatiefilosofie steunt Nootenboom nu nog op een gevarieerd applicatielandschap met aparte oplossingen voor bijvoorbeeld salesconfiguratie, productdatamanagement en productieplanning. “Het NAV365 Commerce concept maakt de bedrijfsautomatisering en het beheer ervan simpeler en efficiënter. Het is een groot voordeel dat we niet steeds opnieuw het wiel hoeven uit te vinden, maar alle bedrijfsprocessen kunnen ondersteunen met één actuele oplossing. Toen ik voor het eerst achter het systeem ging zitten, dacht ik: zo hoort het te zijn.”

Over Koninklijke Nooteboom Group
De Koninklijke Nooteboom Group is de toonaangevende Europese speler in het ontwikkelen en produceren van transportoplossingen voor uitzonderlijk wegvervoer van 20 tot 130 ton nuttig draagvermogen. Met haar vier bedrijfsactiviteiten, te weten Productie, Service & Revisie, in- en verkoop van nieuwe en gebruikte trailers en Spare Parts, is Nooteboom tijdens de gehele lifecycle van een trailer de partner voor haar klanten. Meer informatie is beschikbaar via www.nooteboom.com.

Abecon
Abecon verzorgt ontwerp, realisatie en ondersteuning van op Microsoft gebaseerde bedrijfs- en IT-oplossingen voor efficiënter (samen)werken. Abecon combineert Microsoft- en branchekennis met doelgericht investeren in specifieke functionaliteit voor handels-, productie-, fashion-, retail-, milieu- en recyclingbedrijven, leveranciers in de zorg, uitgeverijen, opleiders en trainingsinstituten. Abecon is gevestigd in Huizen, Vianen en Gentbrugge (België). Meer informatie is te vinden op www.abecon.nl.

Noot voor de redactie
Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met Nicole Rahusen, marketing manager, nrahusen@abecon.nl of 035 695 1234.

Share This